Naast een gevarieerde menukaart bieden wij ook een seizoensgebonden keuzemenu aan, door de Chef geselecteerde suggesties en een middaglunch.
Naast een gevarieerde menukaart bieden wij ook een seizoensgebonden keuzemenu aan, door de Chef geselecteerde suggesties en een middaglunch.
De keuzemenu steeds per tafel nemen a.u.b
U krijgt ook brood / boter / olijfjes en nog een versnapering op tafel.
Geserveerd met cava, aangepaste wijnen en koffie bij de maaltijd -> € 72
Enkel de aangepaste wijnen -> + € 66
Pietermanfilet
risotto/ kerstomaat/ prei/ kervel
OF
Rundercarpaccio Wit-Blauw rundsvlees
appelkapper/ tomaatkaviaar/ rundkroketballetje/ pesto
OF
Gelakt spek en Zeeuws spekkroketje
Quinoa/ bloemkool/ champignons/ pickles
Parelhoen suprême
witloof/ savooi/ pastinaakcrème/ wortel/ aardappelkroket/ veenbessaus
OF
Skreihaasje
geplette aardappel/ zeekraal/ oesterzwam/ butternut/ groene kruidensaus
Karamel
hazelnoot/ speculaas ijs/ mascarpone crème
OF
Dame blanche
huisgemaakte warme chocoladesaus / verse slagroom
OF
Crème brûlée
OF
Kaasbordje
notenbrood / druiven / rozijnen / vruchtencompote ( suppl. € 6,- )
Voor een hapje of een drankje tijdens de tearoom uren kan u zowel binnen als buiten, op het gezellig en zonnig terras aan de achterzijde van het gebouw, plaatsnemen.
Ook hebben we voor de kinderen een speeltuintje dat rondom volledig afgesloten is. Zodanig u zich geen zorgen hoeft te maken en u volop kan genieten.
In onze tearoom heeft u een ruime keuzes aan:
pannenkoeken – wafels – ijsjes – gebak- desserts
maar ook serveren we warme hapjes, tapas en cocktails.
Chef Jens heeft gekozen voor het Belgische Wit-Blauw rund omdat het uit eigen land komt en het 1 van de beste vleessoorten ter wereld is.
Vlees met goede kwaliteit: mals, mooie kleur, vochthoudend, fijne smaak en sappig.
Het Belgisch-witblauwras wordt geroemd om zijn dubbele bespiering wat resulteert in een imposante spiermassa wat een excellente vlees-vetverhouding oplevert.
Voorgerechten
——————–
Soep van de dag
Seizoensgebonden soep met croutons.
Scampi’s Artisan
Saus op basis van tomaten en zuiderse kruiden
Zuiderse vissoep met rouille, kaas en toast
Op basis van langoustine en garnalen
Carpaccio van Wit-Blauw met rucola, zongedroogde tomaat en Grana padano kaas
Huisbereide kroketjes
—————————–
Kaaskroketten van ‘Schellachkaas’
Bereid op basis van Schellach melk en kaas (Zeeuws streekproduct)
Duo kroketten
1 garnaal en 1 kaaskroket
Garnaalkroketten
Bereid op basis van garnalenkoppen en met Zeeuwse garnalen
Hoofdgerechten Vis
—————————
Scampi’s Artisan met frietjes of tagliatelle
Scampi’s Curry met appel en frietjes of tagliatelle
Zeetong met een fris slaatje, tartaar en frietjes
Hoofgerechten Vlees
—————————-
Steak Wit-Blauw met een slaatje, saus en frieten
Rib eye Ierse Angus Beef met een slaatje, saus en frieten
Filet pur Wit-Blauw met een slaatje, saus en frieten
Gelieve steeds uw gewenste bakwijze en saus erbij te vermelden.
Keuze uit: vleesjus, pepersaus, champignonsaus, lookboter of
( verse bearnaisesaus = supplement )
Huisbereide Mayonaise / Ketchup
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Voorgerechten
Bordje van Noordzee vis
grijze garnalen / rivierkreeftje / roomvissausje
Ravioli met boschampignons
grietfilet / butternut/ beukenzwam/ truffelsaus
Bordje wildpasteien
paté/ eendenmousse/ kroketje/ rilette/ veenbes/ appel
Hertencarpaccio
Truffelvinaigrette / mosterdsla / hazelnoot / beukenzwam/ wildkroketje
boschampignonkroket
gerookte eendenborst / salade/ veenbes
Hoofdgerechten
Salade geitenkaas
appel / spek / walnoot / balsamico crème / honing
Salade kip met verse ananas
mais / pijnboompitten / curry-honing vinaigrette / balsamico crème
Bouillabaisse soep
rouille/ toast/ gemalen kaas
Schelvis
oesterzwam/ savooikool/ puree/ mosterdsausje / crumble
Tagliatelle kip
wortel / tomaten / champignons/ roomsaus / Grana Padano
Wildstoofpotje
winterse warme groenten/ veenbescompote/ kroketten
Everzwijnfilet
witloof/ spruiten/ pastinaakcrème/ rode kool/ amandelkroketjes/ wildsaus
Hertenfilet
witloof/ spruiten/ pastinaakcrème/ rode kool/ amandelkroketjes/ wildsaus
! Onze paling wordt geserveerd van Mei t/m November !
Paling
Gebakken paling met frietjes
Paling in de room of in ’t groen met frietjes
Paling Chef (roomsausje met prei en grijze garnalen) met frietjes
(met groenten = supplement )
Dessert
Chocolade moelleux
vanille ijs / chocolademousse/ crumble
Belgische peer
vanille cremeux/ karamel/ chocolade/ citruscrumble
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Voorgerechten
Kindersoep van de dag
Huisgemaakte kaaskroket 1st.
Huisgemaakte garnaalkroket 1st.
Hoofdgerechten
Frikandellen 2 stuks met appelmoes en frietjes.
Hoevekip met appelmoes en frietjes.
Hamburger met frietjes.
Kinderbiefstuk sla of appelmoes en frietjes.
Gefrituurde visreepjes met tartaar en frietjes.
2 kaaskroketten met appelmoes en frietjes.
2 garnaalkroketten met appelmoes en frietjes.
Desserts
Kinderijsje Vanille.
Kinder Chocolademousse.
Kinder Snoepjesijs.
Kinder Dame Blanche.
Kinder Aardbei ijs.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row]
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Op maandag, dinsdag, (woensdag) en vrijdag kan u genieten van een gevarieerde lunch samengesteld met dagverse producten. De lunch bevat dagelijks andere ingrediënten. Mocht U op de hoogte willen zijn wat de lunch bevat die dag kan U zeker met ons telefonisch contact opnemen.
Ook ideaal als zakenlunch. Breng ons zeker op de hoogte wanneer U een tijdslimiet heeft. Dan zorgen wij voor een vlotte bediening zodanig U van een aangename middaglunch kan genieten.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Voorgerecht of soep + hoofdgerecht
€ 24,80
Voorgerecht of soep + hoofdgerecht + nagerecht
€ 29,80
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]