fbpx
bewust omgaan met afval

Recycleren

bewust omgaan met afval

NO FOOD TO WASTE
SAMEN VOOR MINDER VOEDSELVERLIES!

Wereldwijd gaat een derde van al het geproduceerde voedsel verloren. Voedselverlies komt voor in elke schakel van de keten, van de productie tot en met de consument. Het betekent een economisch verlies omdat het gelijk staat aan het verlies van hoogwaardige en schaarser wordende grondstoffen. Daarnaast heeft het weggooien van voedsel een negatieve impact op het milieu. Je gooit niet alleen geld weg, maar ook de energie die in teelt, verwerking, verpakking, koeling en transport is gestoken. De preventie van voedselverlies levert u als uitbater geld op en draagt bij tot duurzaamheid.

Samen met de Vlaamse regering roept Horeca Vlaanderen haar ondernemers op om voedselverlies tegen te gaan. Want niet alleen de consument kan verandering teweeg brengen in ons voedselsysteem, er ligt ook een opportuniteit bij de horeca. Als ondernemer kan u zeker een verschil maken. Professionele chefs hebben de kennis en technieken in huis om voedselverlies tegen te gaan en kunnen anderen inspireren hetzelfde te doen.Artisan @ Maldegem

http://www.nofoodtowaste.be/#testimonials

 

Denk aan het Milieu